Asverstrooiing op de Waddenzee of Noordzee: een waardig afscheid.....

 


Asverstrooiing:

Bij ontvangst aan boord hangt de Nederlandse vlag halfstok, de rouwvlag hangt achterop het schip.

Samen met u kiezen we een geschikte locatie op het wad of op de Noordzee. Daar aangekomen worden de motoren stop gezet. De mogelijkheid is hier om een woord te houden van afscheid met of zonder persoonlijke begeleiding. De as wordt verstrooit, daarna kunt u eventueel een krans of bloemen in het water leggen. De motoren worden gestart en het schip vaart nog 3 rondjes om de  verstrooiingsplek. Bij het wegvaren wordt er 3 maal 6 seconden op de scheepshoorn gedrukt. De Nederlandse vlag wordt gehesen en de rouwvlag gaat naar beneden. Op de terugreis wordt er koffie met cake genuttigd. Als aandenken ointvangt u later een  foto met zeekaart, schip en de locatie waar de verstrooiing heeft plaatsgevonden. Heeft u speciale wensen? Alles is bespreekbaar.


In het noorden op de grens van Groningen en Friesland ligt Lauwersoog, de thuishaven van beide schepen,

40 jaar geleden ontstaan voor de afsluiting van de Lauwerszee. Nu is het één van de mooiste natuurgebieden

van Nederland.


De prijs van een asverstrooiing met de Suzanna is € 395,= en een asverstrooiing met Louwes is € 150,=


Voor meer informatie kunt u onze website www.reddingboten.com raadplegen of contact opnemen met:


Regina van Raalte   0650953449     reginavanraalte@live.nl

Rudy Westra            0651902049     rudywestra@home.nlDe Dr. Ir. S.L. Louwes is de voormalige strandreddingboot van Zandvoort. De Louwes heeft van 1959 tot 1994 dienst gedaan voor de K.N.Z.H.R.M. (nu KNRM) als reddingboot. De beleving met dit schip is anders dan op de Suzanna.

Je staat dicht op het water en je bent meer één met de zee.


 

De Suzanna (20,37  x 4,15 x 1,40 mtr.) de voormalige reddingboot uit Den Helder van de KNRM heeft in 40 jaar meer dan 637 mensen gered en wordt nu ingezet als promotieschip voor het Waddengebied en de redding- maatschappij. Het schip bevindt zich nog in originele staat en is van alle mogelijke reddingsmiddelen voorzien.

Asverstrooiing met de voormalige reddingboten Suzanna of  Dr. Ir. S.L. Louwes